2011/12/02

Майже 50 тисяч закарпатців підтримали акцію “Україна проти Януковича!”

На Закарпатті завершено ІІ етап Всеукраїнської акції “Україна проти Януковича”, ініційованої політичною партією “Фронт Змін”. Про її хід та отримані результати у четвер, 1 грудня, журналістам повідомив голова обласного партійного осередку Валерій Лунченко.
За словами лідера Закарпатського “Фронту Змін”, жителі області відкрито висловили своє обурення діями нинішньої влади і президента. Близько 50 тисяч листівок з підписами під словами “Я проти Януковича” зібрали активісти місцевого осередку “Фронт Змін”. Загалом по Україні ця цифра сягає понад 1 млн. підписів.
- Акція була своєрідною спробою заміру громадських настроїв. І от результат – рівень напруги в суспільстві наблизився до критичної позначки, - зазначив Валерій Лунченко. – Це засвідчує повне фіаско нинішньої влади. Країна падає у прірву. Кожна спроба якось вирівняти ситуацію призводить до народного гніву. Бо для того, щоб якось залатати державний і місцеві бюджети, влада за грошима лізе в кишеню до людей, відбираючи пенсії, зарплати, соціальні надбавки.
Збір підписів на Закарпатті проводився півтора місці. Намети “Фронту Змін” були розташовані в більшості районних центрів області. Крім того, активісти та прихильники партії пропонували перехожим підписатися в листівці просто на вулицях. У “Фронті Змін” розповіли, що не сподівалися на таку активність громадян. Адже багато людей не просто підписували листівки, але й залишали свої контакти, висловлюючи бажання допомогти та бути корисним під час проведення наступних заходів.
У багатьох регіонах по Україні були випадки прямих погроз і відмов у наданні дозволів щодо розміщення наметів “Фронту Змін”, заборон акції під різними приводами, арештів міліції і судів. На Закарпатті нерви місцевих можновладців не витримали після того, як стало відомо, що всі зібрані листівки везтимуться до Києва. Там 3 грудня на Михайлівській площі відбудеться загальнонаціональний мітинг, присвячений завершенню акції “Україна проти Януковича”, на якому виступить лідер партії Арсеній Яценюк. Після оприлюднення цієї інформації перевізникам автобусів, які повинні були доправити до столиці людей із Закарпаття, їхні начальники заборонили виїзд та пригрозили звільненням в разі непослуху.
- Влада нас боїться. Ось чому посилюється диктат і жорстко по всій Україні придушуються найменші спроби супротиву. Влада боїться опозицію і саджає її лідерів за грати. Що вже говорити про простих людей, які наважаться висловити свою думку. Це потрібно припинити і сказати тверде “ні” режиму Януковича, - сказав у своєму виступі Валерій Лунченко.
Відповідаючи на запитання журналістів, керівник закарпатського “Фронту Змін” повідомив, що на парламентських виборах 2012 року опозиція домовлятиметься про висунення кандидатів по мажоритарним округам. “Тут потрібно залишити свої амбіції і дати можливість зайти у Верховну Раду якомога більшій кількості представників від демократичних сил, - підкреслив Валерій Лунченко. - В іншому разі парламент перетвориться на приватну власністю президента і тоді влада Януковича стане нездоланною”.
За матеріалами Прес-служби
Закарпатскьої організації "Фронт Змін"


Немає коментарів:

Дописати коментар